Selecteer een pagina

Praktisch

Het gastenverblijf ligt aan de achterkant van het erf,  is op de eerste verdieping en heeft een eigen toegangsdeur. Het appartement heeft een open en licht karakter. In het woonvertrek staan een languit-liggen bank en een paar comfortabele fauteuils.  In de verblijfsruimte van het appartement vind je ook een keuken en een eettafel aan het raam. Daarnaast is er een compacte badkamer met douche, toilet en wastafel. Twee comfortabele eenpersoonsbedden staan klaar in de kleine slaapkamer. Die is verder voorzien van raam, dakraam, leeslampjes en verwarming. Lakens, badhanddoeken en keukenlinnen zijn aanwezig.
Er is wel Wifi, maar geen televisie.

De keuken is voorzien van een elektrische kookplaat, een koelkast met vriesvak, een nespresso, een waterkoker, pannenset, voldoende serviesgoed, glaswerk en bestek. Heb je geen zin om te koken, dan bezorgt de lokale pizzeria/grillroom ook aan huis.

Een ontbijt voor de eerste ochtend vind je in de koelkast en is inbegrepen bij de prijs, evenals de toeristenbelasting. Bij aankomst ontvang je een factuur, die je tijdens of na het verblijf betaalt, contant of via een overschrijving.

Je kunt gebruik maken van tuinstoelen, een deel van de tuin en achter het gastenverblijf is een zitje voor de gasten met uitzicht over weilanden en een natuurgebiedje van Staatsbosbeheer. Er is een overdekte plek om je eigen elektrische fiets op te laden en eventueel kun je fietsen huren. Het appartement heeft een eigen verwarming en warmwatervoorziening en is daardoor geschikt voor alle seizoenen.

Het gastenverblijf ligt vlakbij het Pieterpad. Kom je lopend of op de fiets, dan kunnen we in overleg boodschappen voor je doen.

Bibliotheek

Onder het gastenverblijf is een bibliotheek met honderden boeken waar je in overleg gebruik van kunt maken. Omdat het appartement beperkt ruimte biedt voor boeken, tref je er slechts één boekenkast aan.

Gebruik tuin

Het gastenverblijf ligt achteraan op het erf in het verlengde van de oprijlaan. Je kunt op de bank voor de bibliotheek zitten of op het terras achter het gastenverblijf. Heb je groene vingers en wil je in de tuin of het bos aan de slag, dan kan dat in overleg.

Omgeving

De Horstweg ligt centraal tussen de dorpen Laren, Lochem, Markelo en Holten. Boekenstad Deventer ligt op minder dan een half uur met de auto.

In Gorssel vind je het museum More en in het gastenverblijf vind je nog veel more over uitstapjes in de omgeving.

Er zijn gratis kaarten met fiets- en wandelroutes beschikbaar. Er is voldoende plek om je fiets droog te stallen en op te laden.

Route

Bed&Boeken is het beste te bereiken met de auto; het ligt op ongeveer tien minuten van de A1. Je hebt waarschijnlijk een routeplanner, maar ….

Neem de afslag 26 Lochem/Holten en ga richting Holten (!) Sla bij de eerste afslag (Holten) rechtsaf en meteen weer rechts. Rij ’terug’ over deze parallelweg. Aan het eind rechts onder het viaduct door. 

Volg de weg. Over een viaduct en na een brug over water maakt de weg een bocht naar links. Even verderop bij een bocht naar rechts (bij Café De Wippert) rechtdoor. Na weer een viaduct neem je de tweede weg rechts; dit is de Horstweg. De ingang van nummer 7 ligt rechts, een beetje verscholen tussen twee rode beuken.

 

Laren

Bed&Boeken ligt vijf kilometer van het dorp Laren in de Gelderse Achterhoek. Je vindt daar alle noodzakelijke voorzieningen zoals een supermarkt (Plus Beuzel), Wereldbakker Wijnand, keurslager Van de Pol, enkele gezellige horecagelegenheden en een grillroom/pizzeria die ook aan huis bezorgt.

Het buitengebied van Laren leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen. Het Pieterpad ligt op zichtafstand van BedEnBoeken.

Fietsen kan langs weilanden, heide en bossen of over de Lochemse -, Markelose – of Holterberg (Nationaal Park).

Schoonmaak

Je betaalt 40 euro voor de eindschoonmaak of je laat het appartement schoon achter: aan jou de keus. Wel graag van tevoren aangeven.